• Finland
 • +358 (0)50 4625 675

ArtRadius Saksala

 

international artist-in-residence program in rural Finland


stage en vakantiewerk - BUITENLAND STAGE


 • stage en vakantiewerk index
 • vakantiewerk - volunteer work
 • buitenland stage
 • 2009 ROC WEST BRABANT - PRINSENTUIN COLLEGE - BREDA NL

 • unieke stage in kunstcentrum Saksala ArtRadius,Finland

  Kunstcentrum Saksala ArtRadius is een opleidingsbedrijf voor de groenvoorziening en erkend door AEQUOR (nummer F 110) in Nederland, dit houdt in dat een stage in het kunstcentrum een officieel deel van de opleiding is, een mooie gelegenheid om ervaring in het buitenland op te doen onder Nederlandse begeleiding.

  Studenten van groenopleidingen kunnen een aanvraag indienen om hun stage in dit bijzondere kunstcentrum uit te voeren.Er wordt een grote diversiteit aan projecten aangeboden, hieronder wordt een overzicht gegeven.

  Wij verwachten van de stagière een geïnteresseerde en enthousiaste houding en een betrokkenheid bij de ontwikkeling van de natuur in deze omgeving. Enige kennis van de Engelse taal strekt tot aanbeveling.

  In Finland is sinds 2003 een internationaal kunstcentrum gevestigd, opgezet door Nederlandse kunstenaars. Het centrum is bezig uit te groeien tot een plek waar kunstenaars, amateurs, kinderen, kunstliefhebbers en stagières zich met kunst, kunstbeoefening, kunsteducatie en kunstontwikkeling bezig kunnen houden.

  Saksala ArtRadius ligt in het zuidoosten van Finland, 200 km van de Russische grens op het platteland. Het is er stil, rustig en veilig en er is een overvloed aan natuur, ook wilde dieren ontbreken niet. De dichtstbijzijnde steden liggen op 40 km ten noorden en ten zuiden. Het dorpje Haukivuori ligt op 6 km van het centrum. Het Kyyvesi meer ligt op 3 km afstand en is makkelijk lopend of per fiets te bereiken.

  FOREST-LABYRINTH

  Het forest-LABYRINTH is een bijzonder project dat is ontstaan uit een voormalig verwaarloosd kerstbomen aanplant. Het kunstcentrum organiseert regelmatig symposiums voor kunstenaars om in het LABYRINTH nieuwe kunstwerken toetevoegen.

  Het 1 hectare forest-LABYRINTH vraagt om jaarlijks onderhoud, zoals: het snoeien van de hagen (bestaande uit dennen, sparren , berken en populieren), het bijwerken en open houden van de paden, het verstevigen van het vlechtwerk langs de paden.

  Daarnaast wordt gestreefd om ieder jaar een nog gesloten deel van het forest-LABYRINTH klaar te maken om opengesteld te worden.

  Een deel van het totale project is bestemd als childrens-LABYRINTH, dit deel is nog niet opengesteld.

  Kijk voor het forest-Labyrinth verder op de webpagina's.

  BOOMGAARDEN, VELDEN en AKKERS

  Kunstcentrum Saksala ArtRadius ligt op 5.5 ha eigen grond, waarvan ruim de helft (akkers en weide) zijn verhuurd. Op het resterende deel bevinden zich 2 boomgaarden met bejaarde appelbomen, een grote hoeveelheid bessenstruiken, pruimenstruiken en enkele kersenbomen.

  De natuur in Finland groeit zeer snel in korte tijd. De dagen zijn lang en door het vele zonlicht is het groeiproces anders dan in lagere breedtegraden. en goede snoei en veel grasmaaien is onderdeel van het onderhoud van dit deel van het kunstcentrum.

  STOOKHOUT

  Het op peil houden van de houtvoorraad is van groot belang om de lange winter warm door te komen. Een deel van het hout wordt gratis ter beschikking gesteld, maar moet verwerkt worden. Per jaar wordt tussen de 150-200m³ hout verstookt.

  Stagières kunnen een deel van dit hout in de bossen klaarmaken voor transport, een kettingzaag certificaat is dan wel noodzakelijk.

  KINDERBOUWBOS en KINDERLABYRINTH

  Op verschillende plaatsen rondom het kunstcentrum zijn speciale plekken voor kinderen gepland en in ontwikkeling. Het kinderbouwbos geeft kinderen de gelegenheid om actief en constructief bezig te zijn. Hulp en ondersteuning dooe een stagière wordt daarbij op prijs gesteld.

  Zie ook de webpaginaga's over het kinderbouwbos en kinderlabyrinth

  BEZIGHEDEN in de VRIJE TIJD

  Het kunstcentrum ligt 3 km van het Kyyvesi meer af, hier kan gevist en gezwommen worden, en in de winter gelanglauft. Afhankelijk van het aantal mensen wordt in de zomer regelmatig buiten gegeten, gebarbequed en gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Stagières kunnen hier vaak ook aan deelnemen.

  Het uitgestrekte bosgebied is vrij toegankelijk en overal zijn paden en wegen. In de bossen leven meer dieren dan in Nederland, zelfs beren komen in dit deel van Finland voor. Voor de eigen veiligheid is het daarom belangrijk eerst te vragen hoe je het beste boswandelingen kan maken.

  Zie en lees de algemene pagina voor de voorwaarden en huisregels

  Belangstelling, stuur een email met je persoonlijke gevens, een CV, eventuele refentie(s), de periode, en welke taken je zou kunnen verrichten. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht terug.

  information: Marja de Jong
  mobile phone 00 358 (0)50 4625 675
  mail@saksala.org  information |Marja de Jong | mobile 00358 (0)50 4625 675 | info@arefs.org |

  copyright
  zoeken
  zomergasten
  kunstenaars
  omgeving
  email
  art links
  HOME
  search
  summer­guests
  artists
  surroundings
  email
  links
  privacy
  etsi
  kesävieraat
  taiteilijat
  ympäristö
  email
  support
  also visit
  AllaprimA | AREFS | 14square | Marja de Jong | ArtRadius | Lucien den Arend | St Ives Net / Selected Art

  ©2004-2011 Saksala ArtRadius
  art works©artists concerned
  site design by DutchDeltaDesign
  in cooperation with Lucien den Arend